En kvalitets appelsin er sød, har en god fyldig smag, den indeholder rigelig med saft og den har lang holdbarhed, og den er selvfølgelig ikke overfladebehandlet med skadelig kemi, således at alt på appelsinen kan spises, også skrællen.
Appelsinerne skal plukkes på det rigtige tidspunkt. De skal først plukkes fra træet når de er fuldmodne og ikke overmodne. Appelsiner der er plukket på det rigtige tidspunkt er sødest har den bedste smag og har rigelig med saft. Appelsiner der plukkes for tidlig mangler smag, sødme og saft. Overmodne appelsiner der ikke er sprøjtet med giftig kemi kan have skimmel, have beskadiget skræl, mindre smag og saften er ofte vandet. Når skrællen er beskadiget, nedsættes holdbarheden betydeligt. Når appelsiner plukkes fra træet kan der være mange kvaliteter på samme træ, men de plukkes næsten altid samtidig. Derfor skal de plukkede appelsiner sorteres og de bedste tages fra. Det er kun dem vi er interesseret i.
Vores leverandør af appelsiner, Frutas Tereso, er faktisk den største leverandør af kvalitets appelsiner i Portugal. Ud over deres egne appelsinplantager modtager de appelsiner fra mange andre appelsinplantager i Algarveområdet. Frutes Tereso har specialiseret som i efterbehandling af plukkede appelsiner. Det er vigtigt appelsinerne efterbehandles straks efter plukning.
Appelsinerne vaskes først, så urenheder ikke beskadiger skrællen. Dernæst sorteres appelsinerne i størrelse. Vi kan godt lide store appelsiner, vores appelsiner har størrelse 3 eller 4. Appelsiner i net fra supermarkedet har normalt størrelse 6 eller 7. De aller største appesiner har størrelse 1.
Når appelsinerne er vasket vejes de enkeltvis, en appelsin med meget saft vejer mere end en appelsin med kun lidt saft. Kun de appelsiner med nok saft går videre til kontrol af appelsinens overflade.
Jo færre pletter der er på skrallen jo bedre er holdbarheden. Pletter på skrællen kan være årsag til en appelsin får skimmel eller rådner. Appelsiner helt uden pletter tildeles kategori EKSTRA, disse appelsiner findes der ikke mange af og de er meget dyre at købe. De appelsiner vi køber er kategori 1, det er dem med meget små og meget få pletter helt i overfladen. Pletterne er meget vanskelig at se for en ikke fagmand. Pletterne bliver konstateret elektronik. Læs andet sted i bloggen hvor det bedste appelsiner sidder på træet.
De bedste appelsiner, dem som vi får, modtager en vegansk voksbehandling for at holde appelsinen frisk og sød i endnu længere tid. Voksbegandlingen er spiselig, det betyder hele skrællen kan spises og bruges til alt det, man ønsker sig.
Efter kategori og størrelse pakkes de bedste appelsiner manuelt i smukke trækasser og sættes på paller til levering i Portugal og andre udvalgte lande i Europa, blandt andet Frankrig og Holland, og nu også Danmark. Det er vi rigtig glade for, vi kan være en del af.
I en artikel kan du se hvad vores kunder mener om vores appelsiner.
Skriv et svar