Frutas Tereso er vores appelsin leverandør i Portugal. Kort fortalt producerer og sælger Frutas Tereso citrusfrugter, hovedsagelig appelsiner. Virksomheden blev grundlagt i 1996 af Lourenço Tereso Ferreira og Beatriz Carvalho dos Santos, som siden 1983 har været involveret i salg af citrusfrugter. Deres børn, David og Diana har siden sluttet sig til virksomheden, og står i dag for ledelsen af virksomhedens mere end 60 ansatte.

Virksomhedens mission er at producere de bedste citrusfrugter og sikre kvaliteten helt ud til forbrugeren. I alt råder Frutas Tereso over et areal på omkring 300 hektar af egen jord og omkring 500 hektar frugtplantager, der tilhører virksomhedens partnere.
Hvert år sælger virksomheden i gennemsnit tæt på 23 tusinde tons frugt, der dagligt ankommer til det nationale og internationale marked. Spanien, Holland, Frankrig og Schweiz er Frutas Tereso’s hoveddestinationer. Af de 23.000 tons køber Frutas i Danmark under 20 tons, alligevel bruger både David og Diana tid sammen med os når vi besøger dem i Portugal et par gange om året.
Du kan læse meget mere om Frutas Tereso på deres egen hjemmeside https://www.frutastereso.pt/, siden er på portugisisk, men med den rette browser kan den læses på dansk, du kan blandt andet læse nedenstående.

Landbrug er en grundlæggende aktivitet, og effektiv forvaltning af ressourcer, er en væsentlig forudsætning for at producere på en sikker og bæredygtig måde. På de cirka 300 hektarer af Frutas Teresos egen produktion, udover cirka 500 hektar af vores partnere, produceres der hvert år tusindvis af tons frugt, som takket være den Integrated Production- metode , vi praktiserer, indeholder den mindst mulige mængde plantebeskyttelsesmidler.

Med dette landbrugssystem forvalter vi naturressourcerne rationelt, respekterer miljøet og prioriterer naturlige reguleringsværktøjer, ved at bruge for eksempel hjælp fra hjælpeinsekter og brug af fælder til massefangst af skadedyr, for at minimere brugen af pesticider. Vi fremmer således økosystemstabilitet, forbedrer og bevarer jordens frugtbarhed og fremmer biodiversitet i fællesskab med naturen.

Ud over den bedste miljø- og produktionspraksis investerer vi i innovation og udvikling (F&U). Et eksempel på dette er undersøgelsen af teknikker til at reducere brugen af plantebeskyttelsesmidler i efterhøstbehandlinger af citrusfrugter, som har til formål at øge fødevaresikkerheden og afbøde direkte og indirekte tab på dette produktionstrin. I et af de projekter, vi udviklede, søgte vi at drage fordel af granatæbletræsplantagen og testede kapaciteten af forbindelser udvundet fra huden på granatæblesorter til at blive brugt som behandling for nogle sygdomme i citrusfrugter.

Vores anlæg har 4000 kvadratmeter overdækket areal og omfatter otte kølerum med kapacitet til 1200 tons citrusfrugter. Vi investerer i avanceret teknologi industrielle maskiner for at sikre den bedste konservering, kalibrering og emballering.
Forpligtelsen til kvalitet er synlig i implementeringen af certificeringer som HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) og Global GAP . Vi følger produktsporbarhedspraksis, proceskvalitetskontrol og kontrol efter høst, herunder svampekontamineringsniveauer og analyse af plantesundhedsrester i slutproduktet.
Vi sluttede os også til Sociedade Ponto Verde og Ecolub-certificeringen, idet vi fulgte den bedste affaldsgenbrugspraksis.
Skriv et svar